Kundkorg

0 st - 0 kr
Din kundkorg är tom
  • Jaktkniv MTech Xtreme USA MX-8054

  • Jaktkniv MTech Xtreme USA MX-8054

Jaktkniv MTech Xtreme USA MX-8054


Varumärke MTech Xtreme
Artikelnummer: TZ-MX-8054
Lagerstatus:Tillfälligt slut


599 kr

Antal:  

Specifikationer
Typ: Kniv
Totallängd: 28 cm
Material: Svart 440 rostfritt stål
Bladlängd: 14 cm

Denna jaktkniv är ifrån MTech Xtreme USA. Kniven har entotal längd är 28 cm med en bladlängd på 15 cm. Tjockleken på bladet är 5 mm i svart 440 rostfritt stål. Handtaget är gjort av svart G10 och är 13 cm långt. Kniven levereras i svart nylonslida med snören och en ficka för tex eldstål. Slidan kan hängas i bältet och bindas runt benet.

Du kan ha med dig denna kniv i skog och mark där den kommer i sitt rätta element. En robust jaktkniv som du kan använda till det mesta. Handtaget är formad efter dina fingrar för att ge dig ett bättre grepp. Kniven är i full tang som betyder att bladet går igenom hela handtaget. Bladet har infrästa sågtänder som är perfekt om du måste såga ner sly och annat som kommer i din väg. Den stukade spetsen gör att du kan bearbeta lätt och enkelt. Det här är den perfekta överlevnadskniven!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TACTICALZONE.SE tipsar

När du bestämmer dig för att köpa en kniv så är det litegrann att tänka på. Det finns ett stort utbud av olika modeller att välja på. Till exempel fällkniv eller jaktkniv. Viktigt att tänka på är att köpa en jaktkniv som är anpassat för det ändamålet den ska användas till.

En bra jaktkniv ska både vara funktionell och slitstark. Med hjälp av en tillhörande slida kan du enkelt fästa din kniv i jaktbyxorna. Du kommer långt med en bra jaktkniv både i naturen, verkstaden eller i hemmet. Med hjälp av en bra kniv vässare håller du din kniv vass. Tänk på att om du har en kniv med sågtandat blad kan du behöva en anpassad vässare. Du hittar olika modeller av kniv vässare hos oss under kategorin Multiverktyg/Tillbehör.

Vissa av våra knivar har en ögla där man kan fästa en nyckelring gjord av ”paracord” (fallskärmslina). Paracord är alltid bra att ha med sig när du ska ut på äventyr. Du hittar både våra paracord armband och nyckelringar under kategorin Friluftsliv.

 Om man sköter en kniv på rätt sätt så har du en följeslagare i många år framöver. Gör rent din kniv efter användning med rent vatten och torka av. Kniven håller sig då vass längre och du slipper rosten. Var noga med att inte använda starka rengöringsmedel.

Specifikationer
Typ Kniv
Totallängd 28 cm
Material Svart 440 rostfritt stål
Bladlängd 14 cm