Kundkorg

0 st - 0 kr
Din kundkorg är tom
  • Fällkniv Benchmade Mini Griptilian G10 Sheepfoot

Fällkniv Benchmade Mini Griptilian G10 Sheepfoot


Varumärke Benchmade
Artikelnummer: TZ107785
Lagerstatus:Tillfälligt slut


2 895 kr

Antal:  

Griptilian 555 med ett uppgraderat knivstål och grepp i G10. Handtaget är grått med ett mellanlager i blå kulör.
555HG-serien har den mindre storleken i Griptilian-familjen. Bladet har en konkav form (Hollow Ground) med en nedåtkurvad spets. Designen kombinerar styrka med extra effektiv snittverkan. Ett stort hål i bladet ger bra tumgrepp.


BENCHMADE
IT´S NOT A KNIFE...
IT´S A BENCHMADE
Amerikanska Benchmade är en av världens främsta knivtillverkare. Med banbrytandeinnovationer, hög stålkvalitet och vacker formgivning har man skapat ett varumärke som i knivvärlden blivit synonymt för kvalitet och användbarhet.

AXIS® lock
Grepp i G10
CPM-20CV (59-61 HRC)
Hollow Ground (HG) Modified Sheepsfoot
Reversibelt bältesclip

 

Totallängd 172 mm

Vikt 82 g

Blad CPM-20CV

Bladlängd 74 mm

Bladhårdhet 59-61

Bladmodell Sheepsfoot 

Bladtjocklek 2,54 mm

Greppmaterial G10

Låstyp AXIS Lock

Designad av Mel Pardue

Tillverkare Benchmade

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TACTICALZONE.SE tipsar

När du bestämmer dig för att köpa en kniv så är det litegrann att tänka på. Det finns ett stort utbud av olika modeller att välja på. Till exempel fällkniv eller jaktkniv. Viktigt att tänka på är att köpa en fällkniv som är anpassat för det ändamålet den ska användas till.

En bra fällkniv ska både vara funktionell och slitstark. En fällkniv kan du enkelt stoppa ner i byxorna eller i ryggsäcken. Du kommer långt med en fällkniv både i naturen, verkstaden eller i hemmet. Med hjälp av en bra kniv vässare håller du din kniv vass. Tänk på att om du har en fällkniv med sågtandat blad kan du behöva en anpassad vässare. Du hittar olika modeller av kniv vässare hos oss under kategorin Multiverktyg/Tillbehör.

Något som är väldigt populärt är fällknivar som har glaskross och bältesskärare. Dessa taktiska knivar eller ”rescue knives” fyller en viktig funktion när olyckan är framme och du måste ta dig ur t.ex. bilen.

Om man sköter en kniv på rätt sätt så har du en följeslagare i många år framöver. Gör rent din kniv efter användning med rent vatten och torka av. Kniven håller sig då vass längre och du slipper rosten. Var noga med att inte använda starka rengöringsmedel.


Relaterade produkter (3)